Prayers and Practices - Cells are children, to whom you should give a good example/ro


Omraam Mikhaël Aïvanhov
Celule - nişte copii cărora trebuie să le dăm un exemplu bun
Când vă aflați în fața celorlați, vă străduiți să le faceți o impresie bună.


Iar atunci când nu vă vede nimeni, oare ce faceți, care vă sunt sentimentele, gândurile? Vă închipuiți că sunteți singuri și vă lăsați pradă oricăror trăiri. Nu știți că, celulele voastre care sunt niște mici suflete vii, sunt deopotrivă dotate cu memorie.


Da, totul se înregistrează în ele, și de aceea ele vă reproduc apoi comportamentul. Ați încălcat niște legi? Celulele voastre vă imită, și sunteți tulburați, bolnavi, dar evident nu înțelegeți de ce.


Celulele sunt precum niște copii, ele trebuie educate; și pentru celule, ca și pentru copii, singura adevărată educație este exemplul.


Oriunde v-ați găsi, dați dovadă de stăpânire de sine, de înțelepciune, nu numai în gesturile voastre și în toate manifestările voastre exterioare, ci și în gândurile, în sentimentele voastre.


Cineva v-a jignit, v-a enervat? În loc să vă lăsați pradă prostei dispoziții împotriva unuia sau altuia, chemați pacea, lumina și iubirea în voi și trimiteți-i această pace, această lumină și această iubire lui și tuturor celor pe care nu îi cunoașteți.


Aceste gânduri și sentimente se înregistreaza în celulele voastre și ele iau notă, imitându-vă. Voi sunteți deci cei care veți beneficia.


Source

  • Omraam Mikhael Aivanhov. ' Gândul zilei de joi 14 noiembrie 2013 '
Editions Prosveta n.p. n.d. Web. Accessed Thursday, November 14, 2013. http://www.fbu.org/index.htm.


Copyright © Editions Prosveta SA . Canadian Copyright Act. Fair Dealing.